Wil jij de dakbedekking op jouw woning of op de schuur in de tuin vervangen? Dan heb je de keuze uit verschillende dakbedekkingssoorten. Een dakbedekking die kwalitatief gezien erg goed is betreft een EPDM dakbedekking. EPDM is een sterke rubbersoort die lang meegaat. Investeren in een EPDM dakbedekking is dus een slimme zet. Met een EPDM dakbedekking zit jij binnen altijd droog.  

EPDM voor dakrenovaties en reparaties

De sterke rubbersoort EPDM kan worden gebruikt als je een compleet nieuwe dakbedekking wilt plaatsen. Maar deze rubbersoort leent zich ook perfect als je kleine reparaties uit wilt voeren. Wil je bijvoorbeeld enkel de dakbedekking in de dakgoot vervangen? Dan is het zonde om een grote hoeveelheid EPDM aan te moeten schaffen. Gelukkig kun je bij Interexpress ook EPDM stroken kopen. Deze stroken zijn speciaal ontwikkeld voor dit soort kleine klusjes. Wil je wel jouw complete (garage)dak van een nieuwe dakbedekking voorzien? Dan kun je hiervoor uiteraard ook gewoon EPDM gebruiken. EPDM is immers de beste dakbedekkingssoort die je kunt krijgen. Voor welke klus heb jij EPDM nodig? 

Jouw dakbedekking zelf aanbrengen 

Bij het aanbrengen van een dakbedekking denkt men vaak direct aan dakdekkers met branders. Deze associatie is niet gek. De traditionele dakbedekkingssoorten moeten namelijk met branders worden vast gebrand. Maar dat geldt niet voor de EPDM dakbedekking. Een EPDM dak kun je gewoon zelf aanbrengen. Hoe je dit doet? Met EPDM lijm. Een EPDM dakbedekking moet namelijk in tegenstelling tot de traditionele dakbedekkingen worden vastgelijmd. Dit kan eenieder doen, ook als je dus geen ervaring hebt op dit vlak. Wil je de klus echt op een nette manier klaren? Dan is het belangrijk dat je naast lijm ook EPDM kit gebruikt voor een mooie afwerking. En bij het afwerken van het geheel kunnen uiteraard ook de daktrimmen niet ontbreken. Gelukkig kun je alle benodigde materialen in pakketvorm aanschaffen!

Waarom kiezen voor EPDM?

Steeds meer professionele dakdekkers én particulieren geven de voorkeur aan EPDM als dakbedekkingsmateriaal. En dat is natuurlijk niet zonder reden. EPDM kent veel voordelen. Zo is de kwaliteit heel goed waardoor de dakbedekking tot wel vijftig jaar meegaat. En ook de manier van aanbrengen, namelijk het verlijmen van de dakbedekking, is eenvoudig. Op basis van deze twee redenen is het al logisch dat EPDM een populaire dakbedekkingssoort is. De aanschaf van EPDM is tot slot ook nog een milieubewuste keuze. De rubbersoort is namelijk recyclebaar. En wil jij de duurzaamheid verder doortrekken in de aanschaf van zonnepanelen? Dan is EPDM eveneens een goede keuze omdat zonnepanelen op een EPDM dakbedekking kunnen worden geplaatst. Al met al kent EPDM dus veel voordelen.