Bij de bouw van veel huizen wordt vandaag de dag gebruik gemaakt van kunststof gevelbekleding. Vroeger werd er voornamelijk hout gebruikt om (een deel van) de gevel te bekleden, maar tegenwoordig is het vooral kunststof dat de klok slaat. Hierdoor overweeg je zelf misschien ook wel om voor kunststof gevelbekleding te kiezen. Wanneer je deze gevelbekleding wilt kopen, moet je op een aantal zaken letten. In deze tekst zetten wij de belangrijkste voor je op een rijtje.

Soort kunststof gevelbekleding

Ga je een nieuw huis bouwen en wil je een deel van jouw gevel bekleden met kunststof panelen? Dan moet je weten dat er verschillende soorten kunststof gevelbekleding zijn. Je kunt onder meer kiezen voor gerecycled kunststof volschuim, leisteen en steenstrips. De verschillende soorten zijn stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit, waardoor ze een lange levensduur hebben. Om te bepalen wat de beste optie is, raden wij je aan de soorten kunststof gevelbekleding goed met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Kleur

Wie kunststof gevelpanelen wil kopen, moet verder kijken dan de soort. Gevelpanelen van dit materiaal zijn namelijk ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Doordat steeds meer mensen voor kunststof gevelpanelen kiezen, zijn mogelijkheden op dit gebied alsmaar groter geworden. Vandaar dat ze tegenwoordig verkrijgbaar zijn in talloze kleuren.

Om te bepalen wat de beste kleur is, kijk je waar de gevelpanelen toegepast worden. Het is namelijk belangrijk dat ze bij de rest van jouw woning passen. Heb je bepaald welke kleur het beste past? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog kunststof profielen in een bijpassende kleur uitzoeken, zodat je de gevelpanelen netjes af kunt werken.

Met of zonder houtnerf?

In vergelijking met hout heeft kunststof een groot aantal voordelen. Het is onderhoudsvriendelijk en gaat vaak langer mee. Vandaar dat kunststof gevelbekleding aan populariteit wint. Desondanks zijn er mensen die liever voor hout kiezen vanwege de uitstraling. Door de nerven heeft hout vaak een warmere uitstraling dan kunststof. Toch is dit geen reden meer om voor hout te kiezen. Je kunt namelijk ook kunststof met houtnerf kopen. Qua uitstraling is er nauwelijks verschil te zien met hout, maar toch profiteer je van alle voordelen die kunststof te bieden heeft.

Prijs

Voordat je kunststof gevelbekleding koopt, ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar de prijs. Sommige mensen denken dat dit materiaal duurder is dan hout, maar dat is niet het geval. Kunststof is namelijk goedkoper. Dit komt vooral doordat het bewerken van dit materiaal minder tijd en moeite kost. Dit heeft een positief effect op de prijs. Denk overigens niet dat kunststof gevelpanelen overal even duur zijn, want dat is niet het geval. Sterker nog, de prijs kan zelfs behoorlijk verschillen. Reden genoeg om verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt.