Het deurbeslag in een woning lijkt wellicht ondergeschikt aan het geheel. Het is immers een heel klein onderdeel van de totale woning. Maar niets is minder waar. Het deurbeslag in huis heeft namelijk een hele belangrijke functie. Enerzijds zorgt het deurbeslag voor de beveiliging van je woning. En anderzijds zorgt het deurbeslag voor een stijlvolle afwerking van de deuren. Onderschat het belang van kwalitatief goed deurbeslag dus niet. 

Goed hang- en sluitwerk voor een optimale veiligheid

De functie van het deurbeslag in huis moet niet worden onderschat. Het deurbeslag zorgt er namelijk voor dat jouw woning goed is beveiligd. Is de kwaliteit van het deurbeslag niet goed? Dan zal het voor inbrekers makkelijker zijn om de woning binnen te dringen. Bovendien is de kwaliteit van het hang- en sluitwerk belangrijk voor de levensduur van het beslag. Hoe beter de kwaliteit van het veiligheidsbeslag is, hoe langer het meegaat. Kies je voor deurbeslag van slechte kwaliteit? Dan zal dit beslag al heel snel weer aan vervanging toe zijn. Bovendien kun je gebreken gaan ervaren in het gebruik. En dat is natuurlijk niet wenselijk. Investeer dus altijd in deurbeslag van goede kwaliteit, investeer in jouw veiligheid!

Stijlvol deurbeslag voor binnen 

Deurbeslag is in de basis functioneel. Het zorgt ervoor dat je de deuren goed open en dicht kunt doen. En bovendien draagt het bij aan de beveiliging van jouw woning. Maar je zou het verkrijgbare deurbeslag tekort doen als je het enkel functioneel noemt. Het deurbeslag is namelijk veel meer dan dat. Neem bijvoorbeeld het binnendeurbeslag. Dit deurbeslag is in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Het beslag is stijlvol en vormt een essentieel onderdeel van het interieur. Je kunt ook wel stellen dat het deurbeslag het interieur kan maken of breken. Want heb je deurbeslag dat mooi en stijlvol is? Dan haalt dat het geheel direct op. Andersom werkt dit natuurlijk ook zo. Kies dus voor deurbeslag dat naast functioneel ook stijlvol is en past bij jouw interieur!

Waarom goed deurbeslag belangrijk is 

Zoals gezegd heeft deurbeslag een belangrijke functie in huis. Maar het belang van deze functie wordt nog weleens onderschat. Niet iedereen heeft door hoe belangrijk kwalitatief goed deurbeslag is. Zo zoekt men vaak met veel zorg een mooie deur uit. De uitstraling van de deur draagt immers bij aan de uitstraling van het interieur. Maar het deurbeslag wordt hier onterecht vaak bij tekortgedaan. En dat terwijl juist het deurbeslag zo belangrijk is! Het deurbeslag bepaalt in belangrijke mate in hoeverre jouw woning goed beveiligd is. Het bepaalt hoe makkelijk inbrekers binnenkomen. Het hebben van goed deurbeslag is dus wel degelijk heel belangrijk.