De winter duurt nog een tijdje en dan is het verleidelijk om bijvoorbeeld de verwarming lekker hoog te zetten. Toch is het verstandig om op je energierekening te besparen; zowel voor je eigen bankrekening, maar natuurlijk ook voor het milieu! Veel mensen zijn al bezig om duurzamer te leven. Ben jij ook op zoek naar manieren om energie te besparen in je woning? Gebruik dan de tips in dit artikel!

LED-verlichting

Wist je dat je ook door je verlichting aan te passen flink kunt besparen op je energierekening? Heb je nu bijvoorbeeld nog gloeilampen in huis? Dan is het een goed idee om ze te vervangen voor LED-verlichting. Je zult merken dat ze wel iets duurder zijn dan andere lampen, maar dit verdien je snel terug. LED-lampen zijn namelijk wel 80 tot 85 procent zuiniger dan gloeilampen. Daarnaast gaan ze ook veel langer mee; een win-winsituatie dus! 

Goede isolatie

Je kunt ook eens kijken of je je woning wel voldoende hebt geïsoleerd. Door je huis goed te isoleren zorg je er namelijk voor dat de warmte binnen blijft en je niet voor niets stookt. Investeer dan bijvoorbeeld in pir isolatie platen om je woning van top tot teen te isoleren. Isoleren kan namelijk op verschillende manieren, zoals vloer- en wandisolatie. Pak het helemaal goed aan en schaf dakisolatieplaten aan zodat er helemaal geen warmte je huis kan verlaten.

Slimme thermostaat

Weet je van jezelf dat je de neiging hebt om veel aan de knop van de thermostaat te zitten? Dan kan het voor jou handig zijn om een slimme thermostaat aan te schaffen. Dit apparaat zorgt ervoor dat je energie bespaart. Zo zal het apparaat automatisch op de juiste momenten aan- en afslaan. Daarnaast kun je je thermostaat via een app besturen en heb je inzicht in je verbruik zodat je hier op in kunt spelen.

Zonnepanelen 

Ben je bereid om een flinke investering te doen om energie te besparen? Overweeg dan eens om zonnepanelen op je dak te plaatsen. Met zonnepanelen wek je zelf elektriciteit op door middel van zonne-energie. Een bijkomend voordeel is dat je in veel gevallen subsidie krijgt wanneer je zonnepanelen plaatst en dat het in je voordeel kan werken wanneer je een hypotheek wil afsluiten

Extra tip: blijf altijd verschillende energieleveranciers vergelijken om erachter te komen welke het voordeligst voor je zal zijn. Daarnaast kun je ook kijken welke leverancier de groenste stroom levert.