Vroeger was het gebruikelijk dat de gevel van een huis volledig van steen werd gemaakt. Vandaag de dag gebeurt dit nog steeds, maar er worden ook andere materialen gebruikt. Vind je een volledig stenen gevel wat saai? Dan wil je (een deel van) jouw gevel mogelijk bekleden met een ander materiaal. Op dit gebied zijn er inmiddels behoorlijk wat mogelijkheden. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, vertellen wij je hier waar je op moet letten bij gevelbekleding kopen.

Materiaal

Laten we direct maar beginnen met het belangrijkste aandachtspunt bij gevelbekleding kopen: het materiaal. Je moet weten dat een gevel tegenwoordig bekleed kan worden met allerlei verschillende materialen. Veel mensen denken al snel aan hout als we het over gevelbekleding hebben. Dit is een optie, maar er wordt steeds vaker voor kunststof gevelbekleding gekozen. Dit komt doordat kunststof onderhoudsvriendelijker is dan hout en langer meegaat. Extra bijkomstigheid is dat je kunststof gevelbekleding met houtnerf kunt kopen. Hierdoor lijkt het alsof jouw gevel bekleed is met hout, maar toch profiteer je van de voordelen van kunststof.

Kleur

Als je eenmaal een materiaal gekozen hebt om (een deel van) jouw gevel mee te bekleden, ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog een kleur kiezen. De meeste mensen kiezen voor een kleur die goed bij de rest van hun woning past. Zijn jouw kozijnen, deuren en boeidelen wit? Dan wil je mogelijk ook witte gevelbekleding. Als je liever een andere kleur hebt, is dit vaak ook mogelijk. Dit is zeker het geval als je voor kunststof gevelbekleding kiest. Dit materiaal is namelijk verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende kleuren. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen kleur vinden die aansluit bij de rest van jouw woning.

Merk

Wanneer je jouw gevel gedeeltelijk gaat bekleden met hout, speelt het merk geen rol. Dit is wel het geval als je voor kunststof gevelbekleding kiest. Wanneer je aan jouw zoektocht begint, ontdek je namelijk dat gevelbekleding van dit materiaal verkrijgbaar is in verschillende merken. Kijk maar eens bij Heering.eu. Hier kom je meerdere merken kunststof gevelbekleding tegen. Je kunt onder meer kiezen uit de merken Keralit en Novicell. Beide merken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken voordat je de knoop doorhakt.

Prijs

Het laatste aandachtspunt bij het kopen van gevelbekleding is de prijs. Ondanks dat dit puntje hier pas als laatste aan bod komt, wordt er vaak als eerste naar gekeken. Nederlanders betalen namelijk niet graag onnodig veel voor gevelbekleding. Toch is het niet verstandig om je te veel te laten leiden door de prijs. Je kunt wel voor een goedkope gevelbekleding kiezen, maar dan is de kwaliteit mogelijk minder. Het gevolg hiervan is dat jouw gevelbekleding eerder aan vervanging toe is.