Je eetkamer is iets dat je elke dag ziet. Iedere avond zit je weer je diner te eten aan de eettafel en om je heen te kijken. Is het niet tijd voor iets nieuws? Zo krijg je weer opnieuw kriebels als je je diner zit te eten. Er zijn verschillende manieren om je eetkamer te pimpen en deze hoeven niet allemaal veel geld te kosten. 

Creeër een bar

Je kunt je eetkamer een gezellige ‘bar-vibe’ geven. Hiervoor moet je barkrukken kopen en een plateau aan de muur maken. Als je een afgesloten keuken hebt, maar deze graag open wilt maken naar de eetkamer, is het een leuk idee om daar de bar te vormen. Haal een stuk muur weg en voeg een tafel toe. Zo heb je toch een scheiding tussen de eetkamer en de keuken maar kan je ook gezellig meekijken met de kok terwijl je aan tafel zit. Als je voor een echte ‘American-diner’ look wilt gaan dan kan je de retro barkrukken kopen en een retro servethouder op tafel plaatsen. Om deze look af te maken kan je retro metalen platen aan de muur hangen die je ook altijd ziet in een Amerikaanse diner.

Stijl de eettafel 

Er zijn verschillende manieren om je eettafel te pimpen. Je kan veel geld besparen als je ervoor kiest om je eetkamer te pimpen in plaats van een hele nieuwe eetkamerset te kopen. Je kan bijvoorbeeld een nieuw laagje verf erover doen zodat hij weer helemaal nieuw uitziet. Je kan een tafelzeil kopen en deze over de tafel leggen om de tafel aan te kleden. Je kan een plant of een mooi boeket bloemen op tafel zetten of een mooi boeket bloemen om leven toe te voegen aan de tafel. Verder is een kandelaar een mooie toevoeging aan de tafel. Zo kan je ’s avonds romantisch dineren bij kaarslicht. 

Inrichting

Het is natuurlijk ook een optie om de hele inrichting van de woonkamer te veranderen. Analyseer de kamer en zoek uit hoe je je eetkamer anders kan inrichten. Bereken voor jezelf hoeveel ruimte beschikbaar is en zoek dan uit welke opties er zijn voor het meubilair. Zo kan je de tafel een stukje verschuiven of 90 graden draaien waardoor de hele eetkamer er anders uit gaat zien. Je kan er ook voor kiezen om een tapijt toe te voegen onder de tafel om de eetkamer warmer uit te laten zien. Misschien is het zelfs een leuk idee om de stoelen op een andere manier te organiseren rond de tafel. 

Gun jezelf een mooie nieuwe eetkamer met bovenstaande tips en geniet iedere dag weer van je diner.