Natuurlijk kan een mooie kleur fantastisch staan in je huis. Maar wat als jij gewoon niet zo van de kleur bent? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om toch, omdat dat nu eenmaal zo hoort, te gaan voor een contrastkleur. Maar het is jouw huis. Jij moet je er op je gemak voelen. En als jij je huis wilt inrichten met zwart en wit, dan is dat helemaal goed. Maar wat heb je dan nodig?

Mooie raambekleding is essentieel

Dat jij geen kleur wilt in huis, wil niet zeggen dat je geen aandacht hoeft te besteden aan je raambekleding. Oké, een laken is ook wit, maar dat ziet er nu niet bepaald verzorgd uit. Door te kiezen voor mooie witte gordijnen zorg je voor een mooie, serene sfeer. Je kunt kiezen voor dichte overgordijnen, voor inbetweens en natuurlijk voor vitrages. Wil je dat er ‘s avonds niet van buiten naar binnen wordt gekeken? Dan kun je deze gordijnen mooi combineren met andere raambekleding als een rolgordijn, jaloezieën of een plissé gordijn.

Of je gaat voor zwarte gordijnen. Ook deze zijn in bovenstaande 3 varianten te verkrijgen, natuurlijk worden ze op maat gemaakt voor jouw woning. Laat de gordijnen, voor een witte muur, helemaal doorlopen tot op de grond voor een chique uitstraling. Je zult zien dat je met deze gordijnen een instant sfeer creëert!

Kies strepen of blokken voor op de muur

Een compleet witte muur is misschien een beetje klinisch en een compleet zwarte muur kan wat somber overkomen. Om toch in de zwart-witte sfeer te blijven, kun je kiezen om iets creatiever te worden. Breng, met verf of met behang, zwarte blokken of strepen aan op een witte muur of kies voor een zwarte omlijsting. Ook kun je een soort lambrisering aanbrengen door het onderste deel van de muur zwart te maken en het bovenste deel van de muur wit. Je hebt dan evengoed een mooie muur, die alles behalve saai of somber is.

Wat doe je met de vloer?

Een compleet witte vloer is misschien wat vlekgevoelig, een compleet zwarte vloer zorgt ervoor dat je huis wel een erg donkere uitstraling krijgt. Een geblokte zwart-witte vloer geeft het idee van een Amerikaanse diner uit de jaren ‘50. Toch zijn er wel erg mooie oplossingen te bedenken. Kies voor een witte gietvloer met zwarte accenten of laat een mooie pvc vloer leggen. Wanneer je goed om je heen kijkt, zie je dat de mogelijkheden op het gebied van vloeren haast onbeperkt zijn.

De meubels mogen niet vergeten worden

Wil je het thema zwart-wit helemaal doorvoeren? Dan kun je te kust en te keur schitterende witte en zwarte meubels vinden. Om wat variatie in te brengen, maar geen extra kleur, zou je ervoor kunnen kiezen om de meubels te combineren met glas of steen. Je woonkamer is compleet in jouw stijl te maken. Het kan wel lastig zijn om het zwart-wit thema helemaal door te voeren, maar het is heus te doen. Neem vooral de tijd om precies die meubels en accessoires te vinden die jij écht mooi vindt.