Wanneer de herfst in Nederland aanbreekt, verliezen veel bomen en planten hun bladeren. Veel tuinen zien er hierdoor in de herfst- en wintermaanden grijs en grauw uit. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Je kunt namelijk ook in de winter genieten van een mooie groene tuin. Het is hiervoor alleen wel van belang dat je jouw tuin slim beplant. Je moet kiezen voor groenblijvende planten. 

Groene tuin het hele jaar door

Heb jij in de herfst en in de winter vaak de gordijnen dicht? Wordt jouw gemoedstoestand niet bepaald positief beïnvloed door de ongezellige uitstraling van jouw tuin? Breng daar dan nu verandering in! Er zijn diverse groenblijvende planten die jouw tuin kunnen opfleuren. Neem bijvoorbeeld de liguster. Deze plant is in allerlei verschillende soorten verkrijgbaar, zo ook in een groenblijvende variant. Wanneer je deze plant in jouw tuin plaatst, zal het geheel er direct fraaier uitzien. Zou je graag meerdere groenblijvende planten in jouw tuin hebben? Zodat je ook in de wintermaanden met plezier de gordijnen kunt openen? Maar weet je niet hoe je jouw tuin dan slim kunt beplanten? Dan kun je altijd persoonlijk professioneel advies krijgen

Groen dak: een duurzame keuze

Bij het aanschaffen van planten denkt men vaak direct aan de tuin. Deze associatie is niet onterecht. Het is immers de tuin die bedoeld is voor de plaatsing van mooie planten. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om planten op jouw dak te plaatsen. Je kunt kiezen voor en sedum dakbedekking. Een sedum dak wordt ook wel een groen dak genoemd. Maar wat is het nut van planten op het dak als je deze niet kunt zien? Een sedum dak zorgt op de eerste plaats voor een goede dakisolatie. En daarnaast optimaliseer je de biodiversiteit rondom jouw woning. Je kunt daarmee ook wel stellen dat een groen dak een duurzame keuze is. 

Voor welke planten kies je?

Het aanbrengen van een groen dak is niet ingewikkeld. Het beplanten van een tuin is daarentegen echt een vak apart. Je moet namelijk weten welke planten waar het beste kunnen staan. Welke planten blijven het hele jaar door mooi? En welke planten hebben veel zon of juist veel schaduw nodig? Wanneer je niet thuis bent op dit gebied, kan het beplanten van een tuin lastig zijn. Maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt namelijk speciale borderpakketten aanschaffen. Dit zijn kant-en-klare pakketten met mooie borderplanten die met zorg zijn samengesteld. Met de aanschaf van deze borderpakketten heb je binnen een handomdraai jouw tuin verfraaid.