Iedereen met een eigen huis weet het: eigenlijk ben je nooit klaar. Er is altijd wel een klusje om te doen, onderhoud om te plegen. Soms gaat het om ingrijpende verbouwingen, als bijvoorbeeld de keuken of de badkamer na pakweg twintig jaar trouwe dienst echt aan vervanging toe is. Maar veel vaker gaat het om kleinere ingrepen, die minder tijd en geld kosten, maar niet zelden wel een groot verschil kunnen maken.

Een beetje aandacht voor de trap

Een onderdeel van ons huis dat we vaak veel te lang een beetje laten verpieteren, is de trap. We gebruiken hem vaak intensief, en dat heeft zo zijn gevolgen. Slijtagesporen zijn vaak duidelijk zichtbaar. Bovendien is er vrijwel geen trap die zijn gehele levensduur perfect bij het interieur waar hij staat blijft passen. En toch doen we er vaak maar weinig aan, en hebben we lang niet allemaal door dat een traprenovatie voor een groot verschil kan zorgen. En toch is dat echt het geval. Door je trap weer helemaal op en top te laten maken, ziet hij er niet alleen weer als nieuw uit, hij past vaak ook veel beter bij je interieur. Een traprenovatie betonlook kan bijvoorbeeld zelfs de meest saaie of klassieke trap omtoveren tot een stoere blikvanger.

Een nieuwe kleur op de muur

Is je woonkamer, of een andere ruimte in je huis, wel aan een opfrisbeurt toe? Ziet het er allemaal niet meer zo fris en mooi aangekleed uit, wordt de boel wat flets en zit er weinig leven meer in het interieur? Dan kan het helpen om eens een andere kleur op de muur aan te brengen. Een ingreep die je doorgaans maar een paar uurtjes kost, maar die echt een groot verschil kan maken. Zeker wanneer je een kamer waar weinig sfeer meer in zit een heel nieuwe look geeft met een sprekende kleur op één van de wanden. Een klusje dat je zelf kunt klaren, dat niet veel hoeft te kosten, maar dat de hele ruimte weer op kan halen. Alsof je je hele kamer een make-over hebt gegeven, en dat met alleen een pot verf en een ochtendje werk!

Wrap je meubels

Ben je uitgekeken op je interieur, ben je je meubels of je keukenkastjes zat, maar is de boel nog lang niet versleten? Dan kun je daar ook makkelijk iets aan (laten) doen. Door de boel te ‘wrappen’, eigenlijk door er mooi plakfolie op aan te laten brengen, ziet de boel er weer als nieuw uit. Een klusje dat zorgvuldig moet gebeuren, en dat je zeker met grotere oppervlaktes beter aan een professional over kan laten. Het resultaat kan echt spectaculair zijn, en zorgen voor een heel andere look in de ruimte.