Het is een feit dat uit eten gaan duur is. Het kost geld, het kost tijd, en het is niet goed voor het milieu. Dit zijn allemaal redenen om in plaats daarvan je eigen maaltijden te koken. Hier zijn zeven redenen waarom in je eigen keuken koken beter (en leuker) is dan eten bestellen of uit eten gaan!

1) Koken is leuk!

Om te beginnen: koken is ontzettend leuk als je weet wat je doet. Natuurlijk, sommige maaltijden vergen veel voorbereiding en andere duren een tijdje om klaar te maken, maar veel mensen betalen liever €15 voor een geweldige maaltijd die ze zelf gemaakt hebben dan €7 voor iets middelmatigs uit de tacowinkel op de hoek. En er is meer, want thuis koken is gewoon minder stresserend dan uit eten gaan. Zelf koken betekent dat je precies krijgt wat je wilt en niets meer (en geen rare ingrediënten die je niet kent).

2) Je kunt je prachtige keuken gebruiken!

Je hebt je keuken zo ontworpen dat hij precies past bij wat je als kok nodig hebt. Misschien is er een pastaroller om vers deeg te maken of heb je het perfecte gadget om mango’s uit de winkel tot sap te persen. Je hebt alles in huis, je hebt alleen jezelf nodig om eten te blijven maken. En als je keuken nog wat geweldig gereedschap nodig heeft, zoals pannen of messen, kijk dan bij WMF voor keuken accessoires van hoge kwaliteit waar je geen spijt van zult krijgen!

3) Je kunt het op maat maken zoals JIJ het wilt

Je bent dol op chili maar je partner wordt er elke keer ziek van – geen probleem! Maak een pot chili en zet wat apart zonder kruiderij voor hem of haar, terwijl je toch geniet van je gekruide chili. Welke ingrediënten je ook gebruikt, je kunt alles in eenpersoons porties verdelen zodat iedereen tevreden is. En dat betekent dat dit etentje maar een uur duurt in plaats van drie uur omdat er minder mensen met het koken belast zijn.

4) Het is goed voor het milieu

Weet je dat het veel energie kost om je magnetrons, ovens en potten van stroom te voorzien? Ja – koken is eigenlijk beter voor het milieu dan uit eten gaan. Denk eens aan al dat papierafval van afhaalbakjes of plastic zakjes met voorverpakt voedsel erin. Als je honger hebt, kook je gewoon iets! En als je dat niet wilt doen omdat er te veel restjes in je koelkast liggen, overweeg dan om met wat vrienden die in de buurt wonen bij elkaar te komen om je eten te delen in plaats van het weg te gooien. Je bespaart geld en spaart tegelijk de planeet!

5) Je weet waar je eten vandaan komt

We zijn het er allemaal over eens dat ons eten gezond en voedzaam moet zijn. Maar wist je dat restaurantmaaltijden vaak ongezond zijn omdat ze additieven bevatten zoals nitraten, die de houdbaarheid verlengen? En natrium wordt zowel in restaurants als door fabrikanten in grote hoeveelheden toegevoegd, wat betekent dat je veel te veel zout binnenkrijgt dan je zou moeten. Uit eten gaan is niet goed voor je gezondheid- en dat is niet echt verwonderlijk, want hoe zou het restaurant weten wat je lekker vindt? Hoe kunnen ze weten dat je geen suiker of additieven wilt eten ?

6) Je hebt controle over de grootte van de porties

Uit eten gaan betekent dat iemand anders bepaalt hoeveel eten je krijgt, en dat is behoorlijk ongezond. Ook al zijn de porties normaal al te groot, online eten bestellen brengt het naar een heel ander niveau ! Mensen die zelf koken weten precies hoeveel pasta ze krijgen; twee handenvol precies- niet meer, niet minder. Op deze manier kunnen mensen werkelijk zien wat er in hun lichaam gaat en een weloverwogen beslissing nemen over hoeveel ze moeten eten (en drinken). En omdat mensen echt van hun maaltijden genieten als ze de portiegrootte in de hand hebben, betekent dit dat je na het eten niet meer opgeblazen en ongemakkelijk bent.

7) Thuis koken is veel goedkoper dan uit eten gaan of eten bestellen

Als je met iemand anders uit eten gaat, kost dat gemiddeld minstens €15 per persoon. Als je zelf kookt in plaats van uit eten te gaan, kun je elke maand tientallen of zelfs honderden euro’s besparen! Dat betekent dat als je elke dag voor jezelf kookt, thuis koken per jaar heel wat geld bespaart ten opzichte van uit eten gaan . En terwijl maaltijden in restaurants steeds duurder worden, zijn verse producten in vergelijking daarmee nog steeds relatief goedkoop, dus er is geen reden waarom mensen er niet voor zouden kiezen hun eten te koken als ze de mogelijkheid hebben .

Dus daar zijn ze: 7 redenen waarom je thuis in je eigen keuken je eigen maaltijden zou moeten koken! Ben je al overtuigd? Zo ja, probeer dan eens een week door te gaan zonder afhaalmaaltijden te bestellen en zie hoeveel geld en tijd je kunt besparen en hoe geweldig het voelt om je eigen eten te maken. We beloven je dat je het heerlijk zult vinden!