Wil je afvallen? Of ben je van plan meer spiermassa te kweken? Dan biedt sporten uitkomst. Als we het over sporten hebben, denken veel mensen aan een sportschool. Hier kun je inderdaad sporten, maar niet iedereen is er dol op. Geldt dit ook voor jou? Ga dan thuis sporten. De onderstaande 4 tips helpen jou hier een handje bij.

1. Zoek geschikte oefeningen 

Wie thuis wil sporten, kan ongetwijfeld wel een aantal oefeningen bedenken. Je kunt bijvoorbeeld een aantal push-ups of sit-ups doen. Als dit de enige oefeningen zijn die je kunt bedenken, ben je het mogelijk al snel weer zat. Ga daarom op zoek naar geschikte oefeningen. Richt je hiervoor tot het internet. Online vind je namelijk talloze oefeningen die je thuis kunt doen. Kies bij voorkeur voor oefeningen die met een video worden voorgedaan. Op deze manier weet je namelijk precies hoe jij een oefening op de juiste manier uitvoert. Je kunt tegenwoordig ook apps downloaden om thuis te sporten. Doordat deze apps jou eraan herinneren om te gaan sporten, blijf je gemotiveerd.

2. Creëer ruimte om te sporten

Een sportschool is ingericht om te sporten, maar een woning is dit niet. Vandaar dat je thuis vaak eerst ruimte moet creëren voordat je aan de slag kunt gaan. Gebruik je één van de kamers niet of nauwelijks of staat de zolder leeg? Kies er dan voor om hier te gaan sporten. De kans is dan namelijk groot dat je geen meubels hoeft te verplaatsen. Bijkomend voordeel is dat je jouw sportspullen kunt laten liggen. Hierdoor hoef je de volgende keer niet opnieuw alles klaar te zetten.

3. Schaf hulpmiddelen aan

Voor thuis sporten heb je in principe maar weinig nodig. Als je een sportmatje hebt, kun je vaak al behoorlijk wat oefeningen doen. Toch kiezen veel mensen er wel voor om hulpmiddelen aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld gewichten kopen om mee te sporten. Gaat dit voor jou niet ver genoeg? Dan bieden fitnessapparaten mogelijk uitkomst. De Backlounge is een voorbeeld van zo’n apparaat. Dit is een inversiebank voor rug-, lijf-, buik-, en beentraining en het strekken van de ruggengraat. Wanneer je een apparaat zoekt waarmee je zowel cardio- als krachttraining kunt doen, biedt de Slim Cycle uitkomst. Hiermee kun je niet alleen fietsen, maar tegelijkertijd ook roeien.

4. Stel doelen

Veel mensen beginnen vol goede moed met thuis sporten. Helaas verdwijnt deze motivatie soms binnen de kortste keren weer. Ben je hier bang voor? Dan raden wij je aan om doelen te stellen. Op deze manier heb je namelijk iets om naartoe te werken. Zet vooral niet te hoog in, want dan kan de teleurstelling toeslaan als je (aanzienlijk) minder bereikt hebt. Stel daarom lievere realistische doelen waarvan je zeker weet dat je ze kunt halen.