De vloer vormt in huis de basis van het geheel. Het is dan ook belangrijk dat de vloer van goede kwaliteit is. Een vloer krijgt immers veel te verduren. Er wordt dagelijks volop over de vloer heen gelopen. Is jouw vloer van mindere kwaliteit? Dan zal er sneller slijtage optreden. En dat is uiteraard niet wenselijk. Investeer daarom in een kwalitatief goede vloer waar je ook op de lange termijn plezier van hebt. 

PVC: een mooie onderhoudsvriendelijke vloer

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitzoeken, zal je ontdekken dat het aanbod vloeren groot is. Er zijn allerlei verschillende soorten vloeren verkrijgbaar. Van laminaat tot PVC. Je kunt het allemaal kopen. Vooral deze laatstgenoemde vloerensoort neemt sterk in populariteit toe. En dat is natuurlijk niet zonder reden. PVC is zeer onderhouds- en gebruiksvriendelijk. Wordt er per ongeluk een glas drinken omgestoten over de vloer heen? Of rent de hond met modderpoten het huis in? Dan hoef jij je over jouw PVC vloer geen zorgen te maken. Een PVC vloer is heel gemakkelijk schoon te maken. Kies je voor Click PVC? Dan is de vloer ook nog eens eenvoudig te leggen. Het is dus niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer in huis. 

Divers aanbod bijpassende plinten

Een vloer wordt doorgaans met veel zorg uitgezocht. Maar wanneer je dit gaat doen, moet je ook de plinten niet vergeten. De plinten maken het geheel namelijk af. Sommige mensen zien de noodzaak van een plint niet in. Maar een plint is eigenlijk onmisbaar bij een PVC vloer. Of beter gezegd zijn plinten bij alle vloersoorten onmisbaar. Een plint zorgt voor bescherming. De plint beschermt de vloer, maar ook de muur. Daarnaast zorgen plinten ervoor dat het geheel er stijlvol en mooi afgewerkt uitziet. Wil je plinten hebben die niet na een keer ertegenaan stoten omvallen? Dan bieden plakplinten uitkomst. Zoals de terminologie al doet vermoeden kun je deze plinten plakken. Deze plintensoort is dus heel gebruiksvriendelijk. 

Waarom laminaat eveneens populair is

PVC is een vloersoort die populair is en ook steeds verder in populariteit toeneemt. Maar het is zeker niet de enige vloersoort waarmee de Nederlandse woningen voorzien zijn. Ook laminaat wordt veelvuldig gekozen. En ook dat is natuurlijk niet voor niets. Laminaat heeft een sfeervolle uitstraling door de houtlook. Daarnaast is laminaat eveneens in heel veel verschillende soorten verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een licht eiken plank voor een Scandinavische uitstraling. En een grijzige laminaatsoort past daarentegen weer mooi bij een industriële inrichting. Er is keuze te over. Voor welke vloersoort met bijpassende plinten kies jij?