Je hebt het voor elkaar. De badkamer, die al een tijd aan vervanging toe is, is eindelijk aan de beurt. Je hebt er tot nu nog geen actie op ondernomen omdat andere zaken voor gingen, maar nu is het zover! Maar dan ben je er nog niet. Je zult over veel zaken een beslissing moeten nemen. Laat je de badkamer op dezelfde plek en laat je deze even groot? Dan is de verbouwing gemakkelijker dan wanneer je de badkamer naar een andere plek in huis wilt verplaatsen. Toch kun je er wel even de tijd voor nemen om de perfecte badkamer samen te stellen.

Ga eens kijken in een showroom

Je kunt online natuurlijk al veel inspiratie opdoen. Hiervoor kun je een online moodboard maken om zo te bepalen wat je echt mooi vindt. Maar je kunt het ook meer old school aanpakken: door uit woontijdschriften de beste plaatjes te knippen en die op een groot vel te plakken zie je al snel welke sfeer bij jou past. Maar het best werkt het altijd nog om eens te kijken in de showroom. Je kunt daar alle verschillende douchecabines bekijken en er de voor- en nadelen voor in jouw badkamer van opmerken. Dat gaat nu eenmaal veel gemakkelijker in het echt dan via de website.

Veel douchecabines hebben een vrij hoge instap en dat zie je eigenlijk pas als je er voor staat. Wellicht is het daarom ook wel een goed idee om je te laten informeren over de verschillende mogelijkheden op het gebied van inloopdouches.

Je kunt gewoon even binnenlopen bij de showroom, maar je kunt er ook een afspraak maken. Je kunt dan al je vragen stellen aan een medewerker die, speciaal voor jou, tijd heeft vrijgemaakt.

De keuze blijft erg persoonlijk

Wat jij mooi vindt is belangrijk. Wat een ander ervan vindt niet. Zo simpel is het. Het wordt immers jouw nieuwe badkamer en jij zult daar de komende jaren flink veel tijd doorbrengen. De keuze van welk badkamermeubel jij wilt plaatsen is dus ook helemaal aan jou.

Toch kunnen ook externe factoren meewegen in je besluit. Zo kan het zijn dat je je te houden hebt aan een strikt budget. Je kunt dan wel bij de duurdere badkamermeubels gaan kijken, maar dat heeft dan maar weinig zin. Ook is de ruimte die je hebt voor een badkamermeubel van doorslaggevend belang. De badkamer 20 centimeter breder maken vanwege een badkamermeubel is natuurlijk geen optie. En dan heb je nog het praktische aspect. Natuurlijk is het belangrijk dat je het badkamermeubel kiest dat qua uiterlijk past bij de uitstraling die jij voor ogen hebt. Maar wat nu als je daar niet al je handdoeken etc. in kwijt kunt? Dan is het badkamermeubel misschien wel mooi, maar niet erg praktisch!