De industriële woonstijl is al een paar jaar erg populair en zie je dan ook terug in veel verschillende huizen. Robuuste meubels en materialen als beton, staal en glas zijn kenmerkend voor deze woonstijl. Daarnaast is het interieur ruw en stoer. Denk aan een betonnen muur of muur met bakstenen (look). De onafgewerkte muren doen je meteen denken aan oude fabriekspanden, waar de industriële woonstijl op is gebaseerd. Waar kan je nog meer aan denken bij een industrieel interieur? 

Stoere robuuste meubels

Bij een industrieel interieur passen materialen zoals hout, staal, beton, steen en stof. Meubels die goed in deze stijl passen zijn bijvoorbeeld industriële bartafels, gemaakt van staal en hout. Ook metalen barkrukken of een keuken van beton passen goed in deze stijl. Denk daarnaast aan grote vitrinekasten gemaakt van staal en glas of een oud zwart dressoir. Combineer het met een lichte stoffen bank om wat zachtheid in het interieur aan te brengen. Om het interieur af te maken kan je een blikvanger uitkiezen voor de verlichting. Bij deze woonstijl mag de verlichting groot en opvallend zijn. Daarnaast hoeft  het niet perfect te zijn. Een los snoer, een openwerkte draadkap of een grote fitting in een lamp passen perfect hierbij. 

Een open ruimte

De fabriekspanden die de inspiratie zijn voor de industriële stijl zijn vaak groot en open. Hoewel veel mensen bij een open ruimte denken dat het koud en kil is, is dat juist niet het geval. Een grote open ruimte kan juist voor meer licht in een woning zorgen. Daarnaast wordt met open ook bedoeld dat er weinig spullen te vinden zijn. Gebruik bij een industrieel interieur weinig tierelantijntjes en hang niet teveel aan je muren. Less is more is iets wat bij deze woontrend zeker geldt. 

Industriële accessoires

Toch zijn accessoires wel toegestaan in een industrieel interieur. Het gevaar is ook dat je zonder accessoires maar een simpel, saai en somber interieur overhoudt. En dat wil je natuurlijk ook niet Waar kun je dan aan denken? Denk aan zachte kussens, een schapenvacht of kies voor vintage items. Daarnaast zijn kaarsen, grote abstracte posters en planten ook goed bruikbaar binnen deze interieurstijl. Om een tegenwicht te bieden aan het metaal en beton kun je kiezen voor materialen die zachte of natuurlijke kleuren hebben. Zo geef je het interieur toch warmte en creëer je een fijne balans in je inrichting.