Als er één ding zeker is, dan is het wel dat anno 2022 een industrieel interieur helemaal hot is! En je huis een industriële look geven hoeft gelukkig helemaal niet duur of moeilijk te zijn. In feite kan het vrij eenvoudig en betaalbaar te bereiken zijn met de juiste meubels. Een van de beste manieren om je huis een industriële look te geven is door meubels van hout en staal te gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor een samenhangend uiterlijk, maar geeft je woning ook wat broodnodige duurzaamheid.

Hier zijn wat tips over hoe je je huis een industriële look kunt geven met meubels van hout, staal en beton.

1) Combineer metaal met hout

Als het erom gaat je huis een industriële look te geven, is een van de beste manieren om dat te doen door metaal en hout te combineren. Dit kan op verschillende manieren, maar een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren is door meubels te gebruiken die zowel metalen als houten elementen hebben. Deze zijn vandaag de dag op allerlei manieren verkrijgbaar in werkelijk iedere woonwinkel. Een van de populairste manieren is door meubels te gebruiken die een houten blad en metalen poten hebben. Dit geeft je huis een industriële look en biedt tegelijk enkele praktische voordelen, want de metalen poten zorgen ervoor dat de tafel of het bureau zo vast als een muur staat.

Als je een subtielere manier zoekt om wat metaal en hout elementen aan je huis toe te voegen, kun je er ook voor kiezen specifieke onderdelen van je huidige meubels te vervangen. Dit is een ideale optie als je gewoon eens wilt uitproberen om deze combinatie in je huis toe te voegen. Je kunt metalen en houten poten vinden voor bijna elke soort tafel of bureau, dus er zijn geen beperkingen voor wat voor soort meubels je met deze elementen kunt bijwerken. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een industriele kast van hout en staal maken of bewerken!

2) Kies klassieke kleuren bij het schilderen

Als het erom gaat je huis een industriële look te geven , is een ding waar veel mensen mee worstelen het kiezen van de juiste kleuren om hun kamers dit uiterlijk te geven. Dit is niet echt een probleem als je meubels van hout en staal wilt gebruiken, want dit zijn klassieke kleuren die gemakkelijk in elke kamer van het huis passen. De truc hier is om de dingen subtiel te houden door neutrale of aardse tinten te kiezen die passen bij zowel de metalen als de houten elementen van je meubels. Door dit soort kleurencombinatie te gebruiken, garandeer je dat je huis een klassiek industriële uitstraling krijgt. Ook de look van bakstenen aan de muur zijn helemaal in!

3) Houd het minimalistisch

De combinatie van industriële en minimalistische looks is een goede combinatie in de interieurwereld. Bij minimalisme draait alles om het optimaal benutten van de ruimte door een strak interieur te creëren met zorgvuldig geselecteerde stukken die gericht zijn op functionaliteit. Begrijpen dat je met de essentiële dingen impact kunt maken, is een belangrijk element van de minimalistische look. Dit sluit in veel opzichten aan bij de ideeën achter de industriële stijl, waar vaak de voorkeur wordt gegeven aan een gestripte, kale look.

4) Gebruik oude materialen

Materialen als beton, staal, zwart metaal en zwaar hout zijn stuk voor stuk elementen die thuis horen in een industrieel ontwerp. Ook stijgerbuizen zijn ontzettend populair om meubels van te maken, en het mooie hiervan is dat je er zelf ook goed mee kunt knutselen! Stijgerbuizen zijn een geweldige manier om allerlei verschillende dingen in je huis te maken, van tafels en stoelen tot en met lampen. Dit is een heel interessant project dat je zelf of met vrienden en familieleden kunt doen, want het combineert creativiteit met functionaliteit om elke kamer wat industriële flair te geven.

5) Gebruik verlichtingsarmaturen

Als je je huis een industriële look wilt geven, is een eenvoudige maar doeltreffende truc door lichtarmaturen toe te voegen. Soms worden ze pendels genoemd. Dit zijn verlichtingsarmaturen die aan het plafond hangen en met een draadje op hun plaats gehouden worden. Het mooiste van dit soort armaturen is dat ze van zowat alles gemaakt kunnen worden, wat heel wat mogelijkheden opent voor hoe je ze in je inrichting kunt gebruiken.