Of je nu een klein of een groot balkon hebt, met de volgende tips maak je er een gelukkige plek van. Ongeacht van het formaat moet je er immers toch het beste van maken. Dit betekend dat je wat meer moet doen dan alleen een tuinstoel neerzetten. We zien namelijk maar al te vaak dat mensen aan het balkon weinig aandacht besteden wat hartstikke zonde is! Een balkon heeft veel potentieel en met de juiste ideeën maak je er jouw droomplekje van waar je graag veel tijd doorbrengt!

Bij het inrichten van je balkon is het belangrijk dat je bedenkt waarvoor je het gaat gebruiken. Zul je de ruimte gebruiken om te werken of om samen te komen met vrienden. Met een laptoptafel of laptopondersteuning kun je gemakkelijk op je balkon werken, films kijken of een gokje wagen via betFIRST casino. Zorg er daarom voor dat je balkon een plekje is die comfort uitstraalt. Het is goed om regelmatig een frisse neus te halen en je balkon is hier de perfecte plek voor.

Het juiste zitje doet wonderen

Om lekker plaats te kunnen nemen hoef je geen groot meubilair neer te zetten. Een leuk zitje is al genoeg om je thuis te voelen. Met een kleine tafel en een comfortabele stoel kun je ‘s ochtends heerlijk van een kopje koffie genieten. Daarbij kan het handig zijn om voor een tafel en stoelen te kiezen die je kunt inklappen. Op deze manier kun je ze compact opbergen in de winter. Een andere optie is om een ingebouwde tafel, stoelen of bank te installeren. Zo kun je optimaal gebruik maken van de beperkte ruimte op je balkon. Een hangmat of een hangstoel doet het ook vaak goed op een balkon, ideaal als je een laid-back vibe wil creëren.

Zorg voor groen

Aangezien je buiten zit mag wat groen niet ontbreken. Een olijfboom op het balkon doet het altijd goed, maar een klein fruitboompje staat net zo gezellig. Je kunt uiteraard ook wat bloembakken ophangen of gewoon een aantal stijlvolle planten neerzetten. Verbouw je graag wat kruiden of groenten, dan kun je dat gewoon op je balkon doen. Er zijn namelijk diverse compacte plantenbakken die helemaal niet veel ruimte in beslag maken.

Nu komt de aankleding

De tijd is aangebroken om je balkon aan te kleden. Een leuke optie voor op het balkon is een buitenkleed met een opvallend patroon. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je een kleed hebt dat bestand is tegen het weer. Voor de gezelligheid kun je wat grote kussens toevoegen. Dit ziet er sfeervol uit en het maakt het comfortabeler om op je balkon te gaan zitten. Vergeet ook niet gebruik te maken van je muren en in de hoogte te werken. Je kunt er van alles aan ophangen zoals waterbestendige kunst of plantenbakken. Heb je graag dieren om je heen dan is een vogelhuisje of een insectenhotel een geweldige toevoeging.

De verlichting mag niets te wensen overlaten

Nog iets wat meestal over het hoofd gezien wordt, is verlichting. Het is belangrijk dat je hier wat aandacht aan besteedt, want warme verlichting kan een groot verschil maken. Er zijn verschillende typen verlichting die je kunt gebruiken, zoals lichtslingers of een lantaarn. Zorg er in ieder geval voor dat je ‘s avonds ook nog een boek kunt lezen. 

Wij houden van recyclen

Het is tegenwoordig helemaal in om te recyclen en wij zijn er ook fan van. Je kunt bijvoorbeeld een geweldige loungehoek creëren met oude pallets. Je hoeft de pallets alleen op maat de snijden en eventueel te schuren. Vervolgens kun je de zithoek plaatsen en afmaken met wat stevige kussens zodat je comfortabel kunt zitten en liggen.