Het goed leren communiceren tijdens een gesprek lijkt veel op leren fietsen. Je gaat het vaak verprutsen. Héél vaak. Dat gezegd hebbende, zodra je weet hoe het moet, zal je het nooit meer vergeten. Het probleem is, hoe kom je op dat punt? Nou, het gebruik van bepaalde conversatietips kan een enorme hulp zijn. Het geeft geen schaamte als je toegeeft dat je hulp nodig hebt, ongeacht hoe basaal je denkt dat de vaardigheden zijn. Je zou verbaasd zijn te weten dat duizenden schijnbaar zelfverzekerde mensen zo nu en dan hun gespreksvaardigheden moesten oefenen.

Toen we deze reddit-post van gebruiker scoobymenace tegenkwamen, besloten we om de tips en tricks die we in ons leven toepasten, met de hand te selecteren: “Gespreksbazen, hoe ben je zo goed in conversaties geworden en welke suggesties zou je geven en welke juist niet? ” Deze kunnen worden toegepast op elke situatie waarbij conversatie voorop staat, van een eerste afspraak tot een sollicitatiegesprek.

Onthoud wel: niet elke persoon die advies geeft over hoe een gesprek te voeren, weet eigenlijk hoe ze een gesprek moeten voeren… Gelukkig hebben we de onzin gefilterd!

Card

Card

Card

Card

Card

Card