Je kent de routine: je staat in de bouwmarkt voor een muur van tegels, je voelt je overweldigd door je keuzes. Wat moet je kiezen? Welke zal het beste statement maken voor je badkamer? Je bent misschien geneigd om gewoon te kiezen voor wat er mooi uitziet of uitsteekt boven de rest, maar daarmee krijg je niet altijd de uitstraling die je wilt. Om je te helpen je opties te beperken en je perfecte tegel te vinden, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Grootte is belangrijk

Zoek eerst uit hoe groot elke tegel op de muur gaat worden voor je je te veel hecht aan een bepaald patroon of kleurenschema. Op die manier kun je, als het tijd wordt om te kiezen tussen twee gelijksoortige patronen, makkelijker een keuze maken.

Stijl

De stijl van je badkamer kan afhangen van trends, maar de meeste badkamers zijn klassiek of modern. Als je een meer klassieke look zoekt, hou het dan bij neutrale kleuren die opgaan in de achtergrond. Wil je voor iets moderners gaan, dan kunnen felle kleuren doeltreffend zijn, zolang ze niet botsen met andere badkamer tegels.

Functionaliteit

Badkamertegels moeten waterdicht zijn en bestand tegen hoge temperaturen. Denk niet alleen aan hoe het eruit ziet: overweeg of elke tegel heeft wat nodig is om goed te functioneren voor je hem op je lijst zet

Textuur

Denk verder dan alleen kleur en grootte bij je keuze tussen verschillende soorten tegels. Er zijn veel verschillende texturen waaruit je kunt kiezen, o.a. glas , steen, graniet, en metaal. Als je badkamer klein is of slechte verlichting heeft, kies dan voor een matte tegel om de ruimte groter te doen lijken

Budget

Bepaal hoeveel je bereid bent voor je tegels te betalen voordat je gaat winkelen. Hoewel hogere prijzen meestal een hogere kwaliteit betekenen, betekent dit niet dat ze de juiste keuze zijn. Laat de kosten je niet in de weg staan om materialen te kiezen die het beste bij je passen. Een duurdere tegel is niet altijd beter dan een goedkopere als hij niet past bij wat je nodig hebt!

Duurzaamheid materialen

Tegels gaan niet eeuwig mee, maar als ze goed geïnstalleerd zijn, moeten ze enkele jaren meegaan. Bedenk hoe lang het zal duren voor je je badkamer opnieuw wilt doen en kies voor materialen die een vergelijkbare levensduur hebben.

Fundering

Bekijk de fundering van je badkamer voor je begint te winkelen. Verschillende tegelmaterialen vereisen verschillende funderingsmaterialen die invloed kunnen hebben op hoeveel werk er in de installatie gaat zitten en wat voor onderhoud er nodig is. Kies een materiaal dat geen grote verbouwing vereist om te installeren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten of gedoe .

De badkamer is een persoonlijke ruimte die de stijl en smaak van de eigenaar moet weerspiegelen. De beste manier om tegels voor je badkamer te vinden, is dan ook door te bedenken hoe je wilt dat die eruit ziet en functioneert. Met deze tips kies jij de juiste tegels voor jouw droombadkamer!