Heb je een nieuw huis gevonden? Gefeliciteerd! Vaak moet er wel nog wat worden opgeknapt in het huis. In dit artikel lees jij tips voor het opknappen van je huis zodat je huis als nieuw lijkt.

Verven of behangen

Met een likje verf kan je huis heel anders laten lijken. Je kunt iemand inhuren om je huis te laten verven, maar zelf je huis verven is veel goedkoper. Heb je nog geen ervaring? Geen probleem. Verven is niet heel moeilijk. Als je iemand kent die al ervaring hebt met verven kan je vragen of diegene je wilt helpen met het eerste stukje verven. Belangrijk bij het verven is dat je jouw muren eerst helemaal schoonmaakt. Als je dit niet doet zal de muur niet egaal worden. Verf je op verschillende dagen? Dan kunnen de verfkwasten hard worden. Deze kun je weer zacht en schoon krijgen door ze in azijn te leggen. Wil je behangen? Wat dacht je van fotobehang? Dit is helemaal hip. Je kunt kiezen voor kant- en klaar fotobehang of fotobehang maken van een eigen foto.

Boiler

Hoe ouder de boiler is hoe groter de kans dat je boiler kapot gaat. Dit kan zorgen voor een lekkage. Een paar dagen zonder boiler is zeer vervelend. Onderzoek daarom hoe oud de boiler is. De gemiddelde boiler gaat tussen de 15 en 20 jaar mee. Overweeg daarom als de boiler 15 jaar is om een nieuwe boiler te kopen. Een boiler kopen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk veel soorten boilers. Onderzoek eerst welke soort boiler bij je past. Zo zijn er ook meer en minder duurzame boilers.

Vloer

De meeste huizen worden opgeleverd zonder vloer. Ligt de vloer wel nog in je nieuwe huis? Check dan of de vloer nog wel goed is. Je kunt dan soms beter meteen investeren in een nieuwe vloer dan dat je in het huis gaat wonen en na een paar jaar de vloer moet vervangen. Dan moet je heel veel spullen weer verschuiven. Dan kan je dit beter doen voordat je gaat verhuizen. Soms lukt het wel om alleen de stukjes vloer te vervangen. Dan moet je wel goed opletten dat de kleur gelijk is. Je kunt in een kluswinkel de kleur vloer laten zien om hier goed advies over te krijgen. Ga je een nieuwe vloer leggen? Dan moet je eerst nog kiezen uit de verschillende soorten vloeren zoals laminaat, tegels en een pvc-vloer. Elke soort vloer heeft andere voor- en nadelen.

Wil je zelf het huis opknappen? Neem hier dan voldoende verlof voor op. Alleen maar klussen naast je werk zal je erg uitputten.