Het is een mythe dat je moet leven als een pauper om geld te besparen. In feite, als je slim omgaat met je uitgaven gewoonten, kan het gemakkelijk zijn om honderden euro’s per maand te besparen. Hier zijn drie eenvoudige veranderingen die je kunt doorvoeren om de uitgaven te beperken en weer geld in je portemonnee te krijgen.

1. Overschakelen op zonne-energie

Zonne-energie is echt een geweldig alternatief voor traditionele vormen van energie. Het is goedkoop, hernieuwbaar en produceert geen schadelijke bijproducten zoals kolen of gas doen. Maar het beste van zonne-energie is dat het je op de lange termijn elke maand geld bespaart! Hier zijn enkele manieren hoe:

1) Je kunt je overtollige energie terugverkopen aan het net, wat je kredieten oplevert bij je nutsbedrijf.

2) Zonnepanelen vergen geen dure reparaties, dus als je ze bezit gaan ze veel langer mee dan andere soorten energiebronnen zoals aardgas of kolencentrales.

3) De energierekeningen van mensen die zonnepanelen gebruiken zijn de laatste jaren met meer dan 30% gedaald! Dat betekent dat het gebruik van zonne-energie een geweldige besparing kan opleveren.

2. Je auto onderhouden

De gemiddelde mens besteedt elk jaar €3.000 aan autoreparaties. Dat betekent dat de meeste mensen elke maand meer dan €1.000 uitgeven om hun auto alleen maar rijdend te houden. En dan zijn de benzinekosten nog niet eens meegerekend! Als je geld wilt besparen en deze maandelijkse uitgaven wilt vermijden, zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen – of met een beetje hulp van vrienden of familieleden – om je auto goed te onderhouden. Je zou kunnen beginnen met elke week je bandenspanning te controleren, en zo nodig lucht bij te vullen om te zorgen dat je het meeste uit elke liter benzine haalt. Je kunt dit ook gratis doen als je liever geen pomp koopt!

Kleine problemen aanpakken voor ze grote problemen worden is een andere manier om geld te besparen op autoreparaties. Als je richtingaanwijzers haperen, wacht dan niet tot ze helemaal niet meer werken om de auto binnen te brengen. Dit geldt vooral voor eenvoudige reparaties zoals het vervangen van ruitenwisserbladen of luchtfilters, die ingewikkeld of duur kunnen zijn als je ze te lang laat zitten.

3. Installeer LED lampen

Wil je geld besparen? Dat kun je doen door LED lampen in je huis te installeren. Deze lampen verbruiken minder energie en gaan ongeveer 25 keer langer mee dan gloeilampen, wat betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen. En omdat LED’s niet heet worden zoals andere soorten gloeilampen, warmen ze de kamer niet op en veroorzaken ze geen potentiële brandgevaren. Ze geven ook een natuurlijker licht zonder de harde schittering van fluorescerende verlichting of de oranje tint van natriumdamplampen. Al met al is het een goed idee om LED verlichting in je huis te installeren als je manieren zoekt om met minimale inspanning geld te besparen!