Het is geen geheim dat Netflix een geweldige plek is om shows en films te vinden. Met duizenden titels beschikbaar op de streaming-site en een voortdurend groeiende must-see lijst, is het ongetwijfeld een van de grootste geschenken van internet aan deze generatie. Of je nu op zoek bent naar een griezelige thriller of een romantische komedie, Netflix geeft je een goede reden om je weekendje bingend op de bank door te brengen.

Nou, hier is een kleine verrassing: als je iets zoekt dat nog niet beschikbaar is in de Netflix-bibliotheek, kun je hen vragen om het toe te voegen aan hun verzameling. Er is een pagina op hun website genaamd “Verzoek om tv-programma’s of films” waar gebruikers maximaal drie titels kunnen voorstellen.

De pagina bestaat al een tijdje, maar niet velen van ons hebben het opgemerkt, omdat het vrij goed verborgen is in de Help-sectie van de site.

Meer gebruikers leerden over de verzoekpagina nadat een fan Netflix vroeg om een show op te nemen die hij leuk vindt via Twitter. Gebruiker @imnotduddan vroeg of de Chelsea Peretti-komediespecial “One of the Greats” beschikbaar was in de Netflix Philippines-bibliotheek. Zoals je waarschijnlijk nu wel weet, zijn sommige shows beschikbaar in sommige gebieden en niet in andere.

Netflix Filippijnen antwoordde: ‘You know the drill’, samen met de link naar de verzoekpagina. Peretti reageerde vervolgens dat eigenlijk helemaal niemand dat weet. En dat klopt. Er is overigens geen garantie dat je krijgt wat je wilt. Het is onwaarschijnlijk dat Netflix een show toevoegt op basis van het verzoek van een persoon. Maar je kunt het altijd proberen, toch? Het is een leuke, stressvrije en handige manier om je stem hoe dan ook te laten horen! Als je de programma’s die je wilt aanvragen al kent, duurt het hele proces niet langer dan een paar minuten.

Welke shows of films neem jij op in je verzoek? Laat het ons weten!